Bandırma Vapuru geliyor…

Bandırma Vapuru geliyor…

Bandırma Müsiad Şubesi Mustafa Kemal Atatürk'ü 9.Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul'dan Samsun'a getiren Bandırma Vapurunun bir benzerini yaptıracak

Bandırma Müsiad Şubesi Mustafa Kemal Atatürk’ü 9.Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren  Bandırma Vapurunun bir benzerini yaptıracak

Kısa adı Müstakil Sanayici ve  İşadamları Derneği olan MÜSİAD Bandırma Şubesi’nin iftar yemeği Oda Restaurant ta gerçekleşti.

İftar yemeğine Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Edincik Belediye Başkanı Mehmet yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin siyasi parti temsilcileri. Oda ve borsa temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan iftar sonrasında ilk konuşmayı Müsiad Başkanı İhsan Durgut yaptı. Durgut, Müsiad olarak 2012 yılından bu tarafa iki proje üzerinde odaklandıklarına işaret ederek şunları söyledi:
 ‘’ Birisi hızlı tren projesi. Bakanımızla görüştüm 2017 yılında Bandırma –Bursa hızlı tren projesi bitmiş olacak. İkinci projemizde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bandırma da olmasını sonuçlandıracağız. Başkanımız Pekel ile yer tahsisi konusunda mutabakata vardık. 2014 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Bandırma da hizmete girecek.

Üye sayılarının 55 olduğunu da belirten Durgut, 55 Samsun’un plakası Samsun deyince Bandırma Vapuru aklıma geliyor. Bu vapurun aynısını Bandırma’da yapmak istiyoruz. Müsiad olarak bunu başaracağımıza inanıyorum’’ dedi. Sahilde konuşlandıracak olan 47.70 boyunda, 4.70 yüksekliğinde ve 6.40 enindeki vapur 100 bin liraya mal olacak.

Ahmet Pesen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı